Kuinka säästää rahaa Tanskassa?

Tanska on kallis maa, sitä ei voi kieltää. Varsinkin jos tulee maasta jossa palkat ovat pienemmät, voivat hinnat tuntua hyvinkin kivulialta jos tulee vain pienelle matkalle. Silti tänne tullessa ei tarvitse ottaa mitään hurjia vakuudettomia lainoja, vaan pienillä kikoilla voit säästää mukavasti, ja selvitä pienemmälläkin budjetilla.

Ihan ensimmäisenä sinun kannattaa tarkistaa minkälaisessa hotelissa aioit yöpyä. Vaikka tasokas hotelli omalla huoneella voi hoututtaa, on olemassa paljon halvempiakin vaihtoehtoja. Kööpenhaminasta löytyy paljon edullisia hostelleja (lista muutamasta täällä), ja myös air bnb on oivallinen vaihtoehto kallille hotellihuoneelle.

Ruoka on myös tanskassa välillä naurettavan kallista. Vältä siis parhaasi mukaan ulkona syömistä, ja hyödynnä kauppoja. Jokaisella kaupalla on joka viikko vaihtuvat tarjoukset, jotka näet kätevästi googlettamalla “kaupan nimi” + avisen.

Hygienitarvikkeet harvoin vievät suuren osan budjetista, mutta niihinkin löytyy halvempi vaihtoehto, Normal. Normal on oivallinen halpa kauppa, josta löytyy erittäin hyvämerkkisiä hygieniatuotteita hyvin halpaan hintaan verrattuna perus marketteihin.

Tuliaisia sen sijaan voi katsella halvalla esimerkiksi søstrene grenestä. Se on hyvin samantyylinen kauppa kuin suomestakin löytyvä Tiger, mutta sen tuotteet ovat selvästi eri tyylisiä, ja omaan tyylini ainakin mieleisempiä.

Matkustamista varten kannattaa tarkastaa tulisiko muutaman päivän turistikortti halvimmaksi, vaiko kannattaisiko ostaa anonyymi rejsekort. Siihen on mahdollista ladata rahaa, ja matkustaessa missä vian tanskassa sillä saa huomattavan alennuksen matkan hinnasta.

Tässäpä siis muutama vinkki säästämiseen. Suurin osa on varmasti ilmiselviä, mutta muutama mainitsemani kauppa kannattaa todella vilkaista reissun aikana, sillä niissä usein tekee hienoja löytöjä halpaan hintaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *